Na vsebino
EN
23. 10. 2024

DKOM zavrnila zahtevek za revizijo vlagatelja Özaltin Inşaat Ticaret Ve Sanayi, A. Ş., v zadevi »Izgradnja hitre ceste od priključka Šentrupert na avtocesti A1 Šentilj – Koper do priključka Velenje jug na 3. razvojni osi sever, 2. etapa, Podgora – Velenje

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila »Izgradnja hitre ceste od priključka Šentrupert na avtocesti A1 Šentilj – Koper do priključka Velenje jug na 3. razvojni osi sever, 2. etapa, Podgora – Velenje«,, ki ga izvaja naročnik DARS, d.d., Celje, zavrnila zahtevek za revizijo vlagatelja Özaltin Inşaat Ticaret Ve Sanayi, A. Ş., Turčija.

Vlagatelj je z zahtevkom za revizijo izpodbijal naročnikovo odločitev, da vlagatelju ne prizna sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi omejenega postopka in ga posledično ne bo povabil k oddaji ponudbe. 

Državna revizijska komisija ni ugotovila naročnikovih kršitev pri pregledu vlagateljeve prijave, saj je ta upravičeno zaključil, da vlagatelj ni izkazal izpolnjevanja naročnikovih referenčnih zahtev. Vlagatelj niti na podlagi prijave niti na podlagi naknadne dopolnitve prijave, na katero je bil pozvan, ni izkazal, da je izvedel dve sidrani pilotni konstrukciji, kot je to zahteval naročnik v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila. Naročniku zato ni mogoče očitati kršitev, ker vlagatelju ni priznal sposobnosti in ga ne bo povabil k oddaji ponudb v drugi fazi postopka. Državna revizijska komisija je iz navedenih razlogov vlagateljev zahtevek za revizijo zavrnila kot neutemeljen. 

Natisni stran