Na vsebino
EN

Varstvo podatkov

Obdelava osebnih podatkov obiskovalcev spletne strani

Osebni podatki na spletni strani se obdelujejo v skladu z navedeno obdelavo osebnih podatkov obiskovalcev na spletni strani in v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov pridobljenih na spletni strani www.dkom.si je:

Državna revizijska komisija
Slovenska cesta 54
SI-1000 Ljubljana
T: 01/234 28 00
E:

Kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov: .

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

  1. e-novice

Uporabniki spletne strani lahko privolijo v obdelavo osebnih podatkov za pošiljanje e-novic, pri čemer uporabniki podajo svoj elektronski naslov, namenjen izključno za pošiljanje e-novic.

Prijava na e-novice je možna le na podlagi predhodne odobritve uporabe elektronskega naslova (t. i. opt-in). Elektronska sporočila so tako poslana zgolj osebam, ki izrecno privolijo v prejemanje e-novic.

Na obrazcu, dostopnem na spletni strani, uporabniki izpolnijo obrazec s svojim elektronskim naslovom za pošiljanje e-novic in označijo, da se strinjajo s tem, da se na elektronski naslov lahko pošiljajo e-novice, ter da so seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema pošiljanja e-novic kadarkoli izpišejo tako, da v sporočilu kliknejo na povezavo ali pa svojo zahtevo po odjavi od e-novic pošljejo na e-naslov . V primeru, da uporabnik soglasja ne poda, e-novic ne prejme, prav tako pa se v tem primeru ne shrani e-naslov.

V zvezi s posamezniki, ki privolijo v obdelavo njihovega e-naslova, se obdeluje e-naslov, ki ga uporabniki vpišejo v obrazec.

Obdelava osebnih podatkov v tem primeru poteka na podlagi osebne privolitve kot določa 6 (1)a člen Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (OJ L 119, 4.5.2016, p. 1–88, v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov), skladno z dopuščenim obsegom osebnih podatkov in nameni, vse do preklica privolitve.

Podatki o elektronski pošti uporabnika se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavi.

-  PIŠKOTKI

Ob obisku spletne strani se osebni podatki zbirajo prek t. i. piškotkov.

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih na napravo, iz katere obiskujete spletno stran, shranijo spletišča. Z njihovo pomočjo si spletišče lahko zapomni nastavitve, ki jih uporabnik ob obisku spletišča nastavi. Tako uporabnik ob ponovnem obisku ne potrebuje ponovne nastavitve piškotkov. Piškotki imajo različne namene.

Piškotke lahko uporabnik vedno sprejme ali zavrne.

Več o piškotkih najdete na povezavi.

Na spletnem mestu se avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje v zvezi z osebnimi podatki ne izvaja.

 

Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo

Osebni podatki se ne razkrivajo ali prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

 

Pravica do popravka ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi s posameznikom

Uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov.

Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Uporabnik bo prejel odgovor v roku enega meseca od prejete zahteve na Državni revizijski komisiji. V primeru potrebe po podaljšanju tega roka bo upravljavec o tem obvestil uporabnika.  

Ob prejemu zahteve lahko za potrebe identifikacije upravljavec zahteva dodatne podatke. V primeru, da uporabnik ne navede kontaktnih informacij, ga upravljavec ne bo mogel kontaktirati.

 

Preklic dane privolitve

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov se lahko kadarkoli trajno ali začasno prekliče v njenem delu ali v celoti. Zahteva se mora posredovati na naslov Državna revizijska komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, ali na e-naslov . Preklic obdelave osebnih podatkov lahko prekličete tudi s klikom na povezavo v prejetem e-sporočilu.

Podan preklic obdelave osebnih podatkov ne vpliva na zakonito obdelavo osebnih podatkov do prejetega preklica.

Če uporabnik meni, da se njegovi podatki obdelujejo v nasprotju z veljavno zakonodajo, lahko vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije (Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, SI-1000 Ljubljana, e-naslov: ).

 

Roki hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki se hranijo le v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave. Podatki se hranijo tako dolgo, kot je potrebno za doseganje namena. Podatki, ki se obdelujejo na podlagi privolitve, se hranijo do preklica, vendar najdlje 5 let od podanega soglasja.

Po poteku tega obdobja se osebni podatki izbrišejo.

 

Sprememba: januar 2022  

Natisni stran