Na vsebino
EN
15. 5. 2024

Predsednik DKOM na delovnem obisku pri generalni državni odvetnici dr. Ani Kerševan

Predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek se je danes sestal z generalno državno odvetnico dr. Ano Kerševan na delovnem obisku, namen katerega je bil krepitev sodelovanja med organoma, pregled trendov na področju javnega naročanja in sodnega varstva.

Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan in predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan in predsednik Državne revizijske komisije Samo Červek

Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan je izpostavila Državno revizijsko komisijo kot dober primer odličnega sodelovanja med državnimi institucijami. Pri tem so bili prepoznani kvaliteten sistem in način dela, ažurnost in odzivnost Državne revizijske komisije, kajti Državno odvetništvo kot državni organ zastopa Državno revizijsko komisijo v primeru vloženih ugotovitveni tožb pri Upravnem sodišču v Ljubljani. V treh letih, od kar je bila z novo zakonodajo dana možnost vlaganja ugotovitvenih tožb na pristojno sodišče, je partnerstvo z Državnim odvetništvom v tem času nadgradilo povezanost obeh institucij.

Oba sogovornika sta se ob koncu srečanja nadejala nadaljevanja odličnega in uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje.   

Natisni stran