Na vsebino
EN
24. 3. 2022

DKOM zavrnila zahtevka za revizijo vlagatelja GH Holding v zadevi »Železniški in predorski sistemi na drugem tiru Divača – Koper«

Državna revizijska komisija je na podlagi dveh zahtevkov za revizijo, ki ju je vložil vlagatelj GH Holding, d.o.o., Ljubljana, odločala v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila »Železniški in predorski sistemi na drugem tiru Divača – Koper«, ki ga izvaja naročnik 2TDK, d.o.o., Ljubljana.


Vlagatelj je vložil oba zahtevka za revizijo zoper določbe dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila. Vlagatelj v postopku ni izkazal, da morajo ponudniki pri izvedbi javnega naročila sodelovati s točno določenimi subjekti. Prav tako vlagatelj ni izkazal zatrjevane nejasnosti, saj je naročnik jasno določil, da bo v postopku omogočil sodelovanje subjektom iz držav članic EU, subjektom iz držav podpisnic GPA in subjektom iz držav podpisnic mednarodnih sporazumov, ki gospodarskemu subjektu omogočajo sodelovanje v predmetnem postopku javnega naročila gradnje v Republiki Sloveniji.


Ker vlagatelj v postopku pravnega varstva ni izkazal zatrjevanih naročnikovih kršitev pri oblikovanju določb dokumentacije v zvezi z oddajo javnega naročila, je Državna revizijska komisija oba vlagateljeva zahtevka za revizijo v celoti zavrnila kot neutemeljena.

Natisni stran