Na vsebino
EN
9. 7. 1987

SA Constructions et entreprises industrielles (CEI) proti Société coopérative 'Association intercommunale pour les autoroutes des Ardennes'

27/86

Zdužene zadeve 27/86 SA Constructions et entreprises industrielles (CEI) proti Société coopérative 'Association intercommunale pour les autoroutes des Ardennes', 28/86 Ing. A. Bellini & Co. SpA proti Régie des bâtiments in 29/86 Ing. A. Bellini & Co. SpA proti Belgiji.

 

 

 

Sodišče je odločilo, da so dokazila, ki omogočajo ugotovitev ponudnikovega finančno-ekonomskega položaja, v 25. členu Direktive Sveta 71/305/EGS z dne 26. julija 1971, ki ureja postopke oddaje javnih naročil gradenj, naštete le primeroma in ne izčrpno. Nadalje je Sodišče poudarilo, da je v skladu z navedenim členom Direktive 71/305/EGS izjava ponudnika o skupni vrednosti del, ki so mu dodeljena, lahko zahtevana kot dokazilo, in da nobeno določilo Direktive 71/305/EGS ne prepoveduje državi članici določiti skupnost vrednost del (gradenj), ki jih ponudnik lahko naenkrat izvaja. Členi 25, 26 (d) in 28 Direktive 71/305/EGS naj bodo interpretirani na način, da ne prepovedujejo naročniku zahtevati od ponudnika, ki je priznan v drugi državi članici, dokaz, da ima njegovo podjetje svoj zagotovljen minimalni kapital, delovno silo in vodilne kapacitete, zahtevane po nacionalnem pravu, četudi je ta isti ponudnik priznan v državi članici svojega sedeža kot pripadnik razreda ponudnikov, ekvivalentnega tistemu razredu, ki se za oddajo določene vrednosti gradenj zahteva po nacionalnem pravu.

 

 

 

Sodbe v slovenščini ni. Povzetek pripravila Dkom.

Jezik postopka: francoščina.

Sodba v angleščini.

Sodba v francoščini.

Sodba v italijanščini.

Sodbe v madžarščini ni.

Sodba v nemščini.


Natisni stran