Na vsebino
EN
11. 9. 2024

DKOM ugodila zahtevku za revizijo vlagatelja Aktiva varovanje v zadevi »Storitve na področju varovanja civilnega letalskega prometa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana«

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila »Storitve na področju varovanja civilnega letalskega prometa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana«, ki ga izvaja naročnik Fraport Slovenija, d.o.o., ugodila zahtevku za revizijo vlagatelja Aktiva varovanje, d.d., Maribor. 

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva ugotovila, da iz odstopljene dokumentacije postopka oddaje javnega naročila, pa tudi iz navedb in predloženih dokazil v postopku pravnega varstva, ni razvidna oziroma izkazana kakršnakoli dejstvena podlaga, na podlagi katere bi bilo mogoče presojati upravičenost dodelitve točk po merilu »Delovne izkušnje delavcev pri varovanju kritične infrastrukture«. Glede na navedeno je Državna revizijska komisija ugotovila, da naročnik (tudi v posledici opustitve preveritve obstoja in vsebine podatkov oziroma drugih navedb iz ponudbe ponudnika, kateremu se je odločil oddati javno naročilo v skladu z drugim odstavkom 89. člena Zakona o javnem naročanju (ZJN-3)) ni zagotovil transparentnega ocenjevanja ponudb, saj sploh ni mogoče ugotoviti oziroma preveriti, ali je javno naročilo oddal ponudniku, ki je predložil ekonomsko najugodnejšo ponudbo. 

Državna revizijska komisija je iz navedenih razlogov vlagateljevemu zahtevku za revizijo ugodila in razveljavila naročnikovo odločitev o oddaji javnega naročila. 

Natisni stran