Na vsebino
EN
10. 9. 2024

DKOM zavrnila zahtevek za revizijo vlagatelja Cengiz Ýnţaat Sanayi ve Ticaret A.Ţ. v zadevi »Izgradnja hitre ceste od priključka Šentrupert na avtocesti A1 Šentilj – Koper do priključka Velenje jug na 3. razvojni osi sever, 2. etapa, Podgora – Velenje«

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila »Izgradnja hitre ceste od priključka Šentrupert na avtocesti A1 Šentilj – Koper do priključka Velenje jug na 3. razvojni osi sever, 2. etapa, Podgora – Velenje«, ki ga izvaja naročnik DARS, d.d., zavrnila zahtevek za revizijo vlagatelja Cengiz Ýnţaat Sanayi ve Ticaret A.Ţ., Turčija.

Vlagatelj je z zahtevkom za revizijo izpodbijal naročnikovo odločitev, da vlagatelju ne prizna sposobnosti za sodelovanje v drugi fazi in ga posledično ne bo povabil k oddaji ponudbe. Naročnik vlagatelju ni priznal sposobnosti, ker vlagatelj tudi po pozivu na dopolnitev prijave ni izkazal, da je že izvedel dve pilotni konstrukciji, kot je to zahteval naročnik v dokumentaciji v zvezi z oddajo javnega naročila. 

Državna revizijska komisija je ugotovila, da vlagatelj ni uspel izkazati naročnikovih kršitev pri oblikovanju poziva na dopolnitev prijave. Naročnik je namreč vlagatelja jasno, natančno in nedvoumno pozval, da naj dopolni prijavo tako, da bo izkazal izvedbo dveh pilotnih konstrukcij, in mu tako omogočil, da kljub temu, da bi moral že s prijavo izkazati izvedbo dveh pilotnih konstrukcij, to izkaže naknadno. Ob upoštevanju navedenega in ob upoštevanju, da vlagatelj v zahtevku za revizijo ni zatrjeval, da je izkazal izvedbo dveh pilotnih konstrukcij, je Državna revizijska komisija vlagateljev zahtevek za revizijo zavrnila kot neutemeljen. 

Državna revizijska komisija bo odločitev, vezano na zahtevek za revizijo, ki ga je vlagatelj Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S., Turčija, vložil v istem postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila »Izgradnja hitre ceste od priključka Šentrupert na avtocesti A1 Šentilj – Koper do priključka Velenje jug na 3. razvojni osi sever, 2. etapa, Podgora – Velenje«, sprejela naknadno, po pridobitvi odrejenega strokovnega mnenja in opredelitvi strank do pridobljenega strokovnega mnenja. 

Natisni stran